محصولات یک سی سی
ایران
989149691571+
شنبه - پنجشنبه: 09:00 - 21:00
24 خرداد 1397

برنج ایرانی یا برنج خارجی؟ کدام یک کیفیت بالاتری دارد؟

برنج ایرانی یا برنج خارجی کدام یک از این برنج ها بهتر است این سوالی می باشد که برای اکثریت خانم های ایرانی نیز این سوال را نیز می پرسند. ولی از نظر تغذیه بهتر است که آن را نیز بررسی کنیم که برنج ایرانی یا برنج خارجی کدام یک از آن برنج ها نیز بهتر می باشد پس با ما همراه باشید.

برنج ایرانی

برنج ایرانی

اگر برنج فرآوری شود که ظاهر آن تغییر می‌کند. تعدادی هم می‌گویند لابد فرآوری برنج به همان روند شلتوک و سبوس‌گیری از دانه برنج و سفید کردن آن گفته می‌شود. بعضی‌ها هم نظر دیگری دارند. آنها بر این باورند که دانه‌های برنج را آرد کرده و به آن موادی می‌افزایند و دوباره به شکل دانه‌های برنج درمی‌آورند، در این صورت برنج فرآوری می‌شود.

اما پرسش اینجاست دانه‌های برنج چگونه و با چه هدفی فرآوری می‌شود؟ آیا می‌توان گفت بر اثر همین فرآوری است که برنج خارجی ری می‌کند و تا سه برابر طولش قد می‌کشد؟ ارزش تغذیه‌ای برنج فرآوری شده بیشتر است یا برنج قهوه‌ای؟ آیا برنج‌های غنی شده و ژنتیکی نوعی برنج فرآوری شده است؟ این درست است که می‌گویند برنج فرآوری شده از اختلاط آرد برنج و مواد افزودنی تهیه می‌شود؟

دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس می‌گوید: برنج وقتی از شالیزار برداشت می‌شود شلتوک نام دارد و دارای دو پوسته است. پوسته خارجی که زرد و ضخیم است و پوسته زیرین یا داخلی که نازک و قهوه‌ای رنگ است و سبوس نام دارد. وقتی این دو پوسته با دستگاه از دانه برنج جدا شود برنج سفید به دست می‌آید و اگر تنها پوسته خارجی از دانه جدا شود و سبوس بر سطح دانه باقی بماند برنج قهوه‌ای تولید شده است.

اما برنج فرآوری شده چگونه تولید می‌شود؟

به گفته دکتر عزیزی در کشورهایی چون تایلند، سریلانکا، ژاپن، چین، هندوستان و پاکستان که کشت برنج در آنجا به دلیل بارش‌های مداوم زیاد است، بخشی از برنج برداشت شده را قبل از این که پوست‌گیری شود ـ یعنی قبل از جدا کردن پوسته خارجی و سبوس ـ در مدت زمان معینی می‌جوشانند و پس از خشک کردن، پوسته خارجی و سبوس را از دانه برنج جدا می‌کنند که به محصول به دست آمده برنج فرآوری شده یا پارابویل گفته می‌شود. پارابویل در لغت به معنای پیش پخت شده یا نیم جوش است. یکی از اهداف تولید برنج فرآوری شده آن است که بر اثر نیم جوش شدن، مقاومت دانه برنج نسبت به تنش‌های شالیکوبی افزایش یافته و درصد شکستگی و نیم دانه شدن برنج کاهش می‌یابد و هدف دوم بالا بردن ارزش تغذیه‌ای آن است.

برنج سفید پرارزش‌تر است یا برنج فرآوری شده؟

اما آیا نیم جوش شدن برنج فرآوری شده باعث نمی‌شود محصول درصدی از ارزش تغذیه‌ای خود را از دست بدهد؟ دکتر عزیزی با اشاره به این که برنج نیم‌جوش شده نه‌تنها ارزش تغذیه‌ای خود را از دست نمی‌دهد، بلکه بر ریزمغذی‌هایش نیز افزوده می‌شود، می‌گوید: دانه برنج کامل (شلتوک) وقتی در محفظه بسته نیم‌جوش می‌شود مقادیری از ویتامین‌ها بخصوص ویتامین‌های گروه B، املاح معدنی و مقداری از چربی و پروتئین پوسته و سبوس وارد بافت دانه می شود و بر این اساس برنج از رنگ سفید به رنگ زرد طلایی تغییر رنگ می‌دهد.

این برنج در مقایسه با برنج سفید خواص تغذیه‌ای بیشتری دارد، اما به دلیل آن که طی فرآوری بافتش سفت می‌شود برای پختن و نرم شدن به زمان زیادتری نیاز دارد، ولی همچون برنج سفید می‌توان آن را به صورت کته یا چلو (آبکش) تهیه کرد. ضمن این که برنج فرآوری شده به دلیل بافت سخت‌تر در حین شست‌وشو و پخت به میزان کمتری ویتامین‌ها و املاح خود را از دست می‌دهد. به گفته این متخصص، ری کردن و قد کشیدن برنج‌های فرآوری شده به گونه برنج و نوع فرآوری آن بستگی دارد. فرآوری مطلوب می‌تواند در قد کشیدن دانه‌های برنج تاثیر بسزایی داشته باشد.

برنج فرآوری شده یا برنج قهوه‌ای؟

برنج قهوه‌ای به برنجی گفته می‌شود که سبوس بر سطح دانه برنج باقی مانده باشد. در نتیجه این برنج در مقایسه با برنج سفید خواص فیبری و تغذیه‌ای بیشتری دارد، اما به گفته دکتر عزیزی به برنجی که فرآوری شده و رنگ زرد و قهوه‌ای به خود گرفته هم برنج قهوه‌ای می‌گویند که بیشترین برنج قهوه‌ای موجود در بازار از همین نوع برنج پارابویل یا فرآوری شده است، اما اگر بخواهیم برنج قهوه‌ای سبوس‌دار را با برنج فرآوری شده مقایسه کنیم هر دو محصول از نظر ریزمغذی‌ها تقریبا در یک جایگاه قرار دارند. با این تفاوت که خواص فیبری برنج سبوس‌دار بیشتر است.یکی از فواید برنج ایرانی این است که شام مقدار زیادی ویتامین B می باشد که وجود همین ویتامین در بدن باعث :

۱- عملکرد صحیح دستگاه ایمنی و عصبی بدن

۲-سلامت پوست و ماهیچه

۳-کاهش استرس و افسردگی

۴-خطر کمتر مبتلا شدن به سرطان ریه

۵- افزایش توانایی عمکرد مغز

۶-کمک به درمان سوء هاضمه

۷- مفید برای عملکرد صحیح قلب و…

می باشد از فواید برنج ایرانی می توانیم به سرشار بودن آن از کربوهیدارات اشاره کرد که باعث تامین انرژی برای سوخت و ساز بدن بود ،همچنین فاقد کلسترول بودن برنج باعث شده تا بتواند بخش مهم و عمده ایی از یک برنامه غذایی متعادل را تشکیل دهد .همچنین این ماده مغذی علاوه بر ویتامین B دارای ویتامین های دیگر مانند : ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین و …. می باشد .

نشاسته مقاوم از دیگر فواید برنج ایرانی می باشد :

برنج از نشاسته مقاوم تشکیل شده است که به شکل هضم‌نشده به روده می‌رسد و به رشد باکتری‌های مفید برای عملکرد عادی روده‌ها کمک می‌کند.اگر چه برنج ایرانی منبع غنی ‌ای از پروتئین به ‌شمار نمی ‌رود، ولی کیفیت پروتئینی آن از سایر غلات بالاتر می ‌باشد.معتقد هستن که برنج خواب آور می باشد و همچنین خوردن برنج رنگ پوست را شفاف میکند که البته این را میتوان به خاطر داشتن همان ویتامین B دانست

همچنین به خاطر داشتن ماده ای به نام Oridine در برنج دارای خاصیت ضد التهاب عصبی می باشدبرنج به صورت کته مناسب حال بیمارانی که مبتلا به اسهال یا اسهال خونی می باشد هست همچنین تب بر و افزایش دهنده اسپرم می باشد البته شایان ذکر هست که چاق کننده هم می باشدخوب است بدانیم که خاصیت و ویتامین برنج تازه بیشتر از برنج کهنه می باشد و همچنین بهترین شکل مصرف برنج ایرانی پخته به صورت کته می باشد .

برنج خوب

حالا برنج ایرانی بهتر است یا خارجی؟

پس به این ترتیب اگر اغلب برنج‌های خارجی یا وارداتی هندی و پاکستانی فرآوری شده باشند این برنج‌ها در مقایسه با برنج‌های سفید ایرانی باید خاصیت بیشتری داشته باشند. این استاد دانشگاه در این باره می‌گوید: باید این نکته را هم‌در نظر داشت که اگر برنج‌های خارجی با سموم غیرمجاز و در زمان نامناسب سمپاشی شده یا آلوده به فلزات سمی و سنگین جیوه، آرسنیک و کادمیوم باشند، بدون شک در زمان فرآوری یا نیم جوش شدن دانه‌ها، سموم و آلودگی‌ها از طریق پوسته وارد بافت دانه برنج شده

و محصول آلوده و برای سلامت مخاطره‌آمیز می‌شود.به گفته دکتر عزیزی، این آلودگی‌ها در برنج‌های ایرانی هم وجود دارد که البته میزان آن از طریق آزمایشات مختلف قابل پیشگیری و پیگیری است. این متخصص تصریح می‌کند برای کمک به خروج سموم و آلودگی‌های احتمالی برنج‌های فرآوری شده خارجی بهتر است برنج به صورت آبکش تهیه شود تا از این طریق مقادیری از آلودگی‌های شیمیایی و سمی از بافت دانه خارج و حذف شود.

عمر برنج فرآوری شده کوتاه‌تر است

اما شاید این پرسش مطرح شود، برنج فرآوری شده در مقایسه با دیگر برنج‌ها باید تحت شرایط خاصی نگهداری شود؟ ماندگاری این محصول چقدر است؟ دکتر عزیزی با اشاره به این که برنج فرآوری شده به دلیل آن که در حین نیم‌جوش شدن مقادیری از روغن سبوس در بافتش نفوذ می‌کند، در مقایسه با برنج سفید ماندگاری کمتری داشته و باید در مکانی خشک و خنک و به دور از گرما و رطوبت نگهداری شود. در غیر این صورت روغن سبوس چون غیراشباع است، فسادپذیری بالایی داشته و در شرایط نامساعد محیطی بسرعت اکسید و تجزیه شده و طعم و مزه برنج را تند می‌کند.

برنج غنی شده همان برنج فرآوری شده است؟

«برنج غنی شده با برنج فرآوری شده فرق می‌کند» این را دکتر عزیزی می‌گوید و می‌افزاید: هر نوع برنج سفید، قهوه‌ای و فرآوری شده را می‌توان غنی‌سازی کرد. در غنی‌سازی برنج، محلولی از املاح و ویتامین‌ها تهیه کرده و به شکل پوششی روی دانه‌های برنج اسپری و سپس خشک می‌کنند. این نوع برنج اغلب در کشورهای خارجی تولید می‌شود و در ایران سابقه تولید ندارد. به توصیه این متخصص برنج غنی شده را نباید به دفعات زیاد شست‌وشو داد و نباید برای پخت آن از روش آبکش استفاده کرد. زیرا ترکیبات غنی‌کننده به واسطه آبکش برنج از سطح دانه‌ها جدا شده و برنج خواصی همچون برنج معمولی پیدا خواهد کرد.

 

24 خرداد 1397

چگونه برنج پلاستیکی را تشخیص دهیم؟

چین یکی از بزرگترین تولید کنندگان برنج به شمار می رود؛ به گونه ای که برخی آمارهای جهانی نشان می دهد که این کشور سالانه ۲۰۰ میلون تن برنج برداشت می کند، که رقم بزرگی به شمار می رود.
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه تأکید کرد، چین مازاد تولید خود را به سایر مناطق جهان یا کشورهایی که نیاز به مقادیر زیادی برنج دارند، صادر می کند.
چین یکی از بزرگترین کشورهای صنعتی به شمار می رود که صنایع زیاد و بزرگی دارد و هر چیزی تولید می کند. برخی از کارخانه های چینی دانه های برنج را به طور کامل درست می کنند. این دانه ها مخلوط نشاسته و پلاستیک ساخته می شود اما دانشمندان درباره خوردن این نوع برنج هشدار می دهند زیرا برای سلامتی انسان خطرناک است.
امروز قصد داریم تا به شما آموزش دهیم که چطور می توانید به شیوه های ساده در خانه و بدون نیاز به دستگاهها و تجهیزات پیشرفته، برنج پلاستیکی را از طبیعی تشخیص دهید.
روش اول: یک لیوان آب آماده کنید و مقدار اندکی برنج داخل آن بریزد، اگر دانه های برنج روی آب ایستاد، این وضعیت نشان می دهد که برنج سالم نیست و باید آن را دور بریزید.
روش دوم: مقدار اندکی برج را روی آتش بگذارید؛ اگر دید که به سرعت می سوزد و از آن بوی پلاستیک بلند می شود، این وضعیت نشان می دهد که برنج زیان آور است.
روش سوم: اگر می خواهید صد درصد مطمئن شوید که برنج شما طبیعی بوده و مصنوعی نیست باید مقدار اندکی از برنج پخته شده را در یک ظرف دربسته قرار داده و به مدت چند روز در یک محل گرم بگذارید. حال اگر برنج شما فاسد شد، این وضعیت نشان می دهد که این برنج تماما سالم و طبیعی است و هیچ گونه مواد صنعتی در آن بکار نرفته است اما اگر فاسد نشد؛ این نشان می دهد که درصد زیادی از آن را مواد صنعتی تشکیل می دهد.
21 خرداد 1397

چرا ورزشکاران برنج سفید را برای بعد از تمرین انتخاب می کنند؟

ممکن است برنج سفید جایگاه خود را از دست داده باشد اما ورزشکاران و وزنه برداران برنج سفید را انتخاب میکنند. هدف ورزشکاران از خوردن غذا در وهله اول رساندن انرژی لازم به بدن و بازسازی ذخایر گلیکوژن است تا برای تمرینات بعدی آماده باشند و ریکاوری کنند.

این برای آن ها مثل یک کار تمام وقت است که قند کافی برای عضلات شان را از طریق دریافت کربوهیدرات تامین کنند. اگر میخواهید یک وزنه بردار را خوشحال کنید، بعد از تمرین سخت، یک بشقاب حاوی برنج و فیله گریل شده به دستشان بدهید! بر اساس تحقیقات انجام شده مواد غذایی غنی شده از کربوهیدرات حاوی شاخص قندی متوسط رو به بالا، یک منبع سوخت آماده و در دسترس برای بازسازی ذخایر گلیکوژن است. وعده غذایی بعد از تمرین باید شامل کربوهیدرات برای ریکاوری بدن باشد.

 

اما چرا برنج سفید؟

برنج سفید بدون شک یکی از عوامل افزایش وزن است، این ماده غذایی رایج  با تاثیری که بر افزایش قند خون دارد، می تواند به راحتی موجب افزایش وزن شود و یا برای کسانی که به فکر کاهش وزن هستند، مشکل ایجاد کند. اما چرا ورزشکاران برنج سفید را انتخاب می کنند؟

برنج سفید دارای بالاترین شاخص قند است و  به خوبی نشان می دهد ماده غذایی چه تاثیری بر قند خون و انسولین دارد. بالا نگه داشتن سطح کربوهیدرات در فعالیت های ورزشی شدید و طولانی مانع خستگی زودرس و بی حالی می شود و به ورزشکار کمک می کند، عملکرد حرفه ای داشته باشد. اما مگر برنج سفید قند بالایی ندارد و کربوهیدرات ساده نیست؟

نوع هدف مهم است

هدف شما از تمرین و تغذیه تعیین می کند چه ماده غذایی بر اساس هدف تمرینی که دارید، مصرف کنید، طبیعتا برای یک بدناز یا یک ورزشکاری که بازسازی ذخایر انرژی اش در الویت است و نگرانی بابت این که وزنش بالا برود، ندارد، برنج سفید گزینه مناسبی است، اما برای کسی که می خواهد وزن کم کند یا وزن را کنترل کند زمان مصرف و مقدار مصرف متفاوت است و حتی زمان مصرف آن برای ورزشکار نیز مهم است.

ورزشکاران با ارزش بالای قند برنج سفید به عنوان سوخت در دسترس و سریع در حین فعالیت های ورزشی آشنا هستند. اگرچه در روند فرآوری ارزش غذایی برنج سفید به مراتب پایین می آید اما برای دستگاه گوارش مشکلی ایجاد نمی کند و ناراحتی های معده را در پی نخواهد داشت، حساسیت زا نیست و توانایی بدن برای جذب ریز مغذی ها را مختل نمی کند. اما برنج قهوه ای نه!

 

برنج قهوه ای اسید فیتیک دارد

برنج قهوه ای یا سبوس دار برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند همیشه توصیه می شود چرا که به دلیل سبوس دار بودن روند هضم کندی دارد، باعث سیری می شود و قند را به آرامی وارد خون می کند. برنج قهوه ای و سایر غلات کامل حاوی اسید فیتیک هستند.

این اسید مانع جذب مواد آلی معدنی مثل آهن، روی، کلسیم، و منیزیوم می شود و اجازه ی جذب آن ها را به بدن نمی دهد. از آنجایی که برنج دارای لایه های متعددی است در فرایند کارخانه ای سبوس از آن جدا می شود و اسید فیتیک از بین می رود. این شاید برای ورزشکاران تنها موردی باشد که فرآوری ماده غذایی برایشان مشکل ایجاد نمی کند و به نفع آن هاست. این ادعا با مصرف گاه به گاه سبوس به دلیل دیگر فواید آن مشکلی نخواهد داشت.

یک ورزشکار حرفه ای وقت کافی برای نگرانی راجع به مشکلات احتمالی مصرف برنج قهوه ای مثل  حساسیت های گوارشی و مشکلات معده را ندارد. برنج قهوه ای به علت فیبر بالا برای کسانی که حساسیت های گوارشی و آلرژی دارند توصیه نمی شود. ورزشکاران برای انجام فعالیت های ورزشی باید کربوهیدرات فراوانی دریافت کنند که بی خطرترین آن ها برنج سفید است.

 

دیگر فایده برنج سفید

نه تنها برنج سفید بلکه هر کربوهیدراتی که بعد از تمرین مصرف کنید باعث ترشح انسولین می شود، انسولین هرچند به ذخیره گلوکز مشهور است اما یک هورمون آنابولیک است و در روند عضله سازی در شرایط بعد از تمرین نقش زیادی دارد. انسولین کمک می کند آمینو اسید و گلوکز به سلول های عضلانی منتقل شوند و باعث سوخت رسانی به بدن پس از یک تمرین می شوند.

بر اساس تحقیقات انجام شده مصرف برنج سفید در میزان مساوی با سیب زمینی پخته شده دارای کربوهیدرات بیشتری است. برنج بخارپز شده بدون چربی و کم نمک وعده مناسبی برای بعد از تمرین به حساب می آید. به یاد داشته باشید اگر بی تحرک هستید، کمتر از ۴ روز ورزش میکنید و یا متابولیسم پایینی دارید، مصرف زیاد برنج سفید برای شما توصیه نمی شود چرا که بظور حتم باعث انباشتکی چربی و چاقی خواهد شد.

منبع: verywell

 

18 خرداد 1397

شیربرنج برای سرد مزاج ها و گرم مزاج ها

یک متخصص طب سنتی اظهار داشت: شیر برنج از دیدگاه طب سنتی غذای مفیدی است، برنج خاصیتی دارد که در افراد سرد مزاج باعث ایجاد سردی و در افراد گرم مزاج باعث ایجاد گرمی می شود.

افراد با مزاج خشک شیر برنج مصرف کنند:

شیر برنج یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی است که در عین سادگی غذایی کامل محسوب می شود که به آن «آش شیر» هم می گویند و در شاهنامه فردوسی از آن با نام «شیربا» یاد شده است.

متخصص طب سنتی گفت:

افراد دارای مزاج سرد خشک، می توانند از شیربرنج استفاده کنند، این غذا رطوبت رسان ملایم بدن است وعمر را طولانی می کند و همچنین به چاق شدن در افراد خیلی لاغر کمک می کند.
یک متخصص طب سنتی در پاسخ به این سؤال که «آیا از نظر طب سنتی مصرف سالاد به جای وعده شام توصیه می شود یا خیر؟» گفت:وعده شام باید در ابتدای شب بین ساعت ۶ تا ۸ مصرف شود و این وعده باید حتماً ۳ ساعت قبل از خواب خورده شود.
بعضی افراد به دلیل الگوی ناصحیح زندگی، معده سرد و تر دارند و مصرف سالاد این سردی را تشدید می کند. کسانی که معده سرد و تر دارند می توانند سالاد را به عنوان ناهار میل نمایند اما اگر فردی مزاج گرم دارد می تواند از سالاد به جای شام استفاده کند.

 

توصیه طب سنتی به مصرف شیربرنج:

مصرف شیر به صورت شیر برنج  بسیار مورد توصیه طب سنتی است کما اینکه امروزه برای اطفال هم توصیه به مصرف فرنی و حریره می ‌شود. در طب سنتی عقیده بر این است که مصرف این مواد باعث طولانی شدن عمر و خوش رنگ شدن پوست و چهره می ‌شود. در واقع شیر به همراه برنج و مقداری پودر نبات و عسل حرارت داده می‌ شود و ماده یکدستی حاصل می ‌شود که غذایی بسیار مفید، مقوی با هضم راحت (به خاطر حرارتی که دیده) می باشد و برای اکثر افراد قابل استفاده و مفید است.

 

مشخصات معده سرد و تر:

تأخیر در هضم غذا، آروغ ترش، تجمع آب در دهان و عدم احساس تشنگی، همچنین این افراد با خوردن غذاهای سرد مثل خیار دچار تشدید علائم گوارشی می شوند.
افراد دارای مزاج خشک، می توانند از شیربرنج استفاده کنند این غذا رطوبت رسان ملایم بدن است و عمر را طولانی می کند و می تواند کمک به چاق شدن در افراد خیلی لاغر نماید. خصوصا اگر این غذا همراه با شیره انگور مصرف یک غذای کامل است.
سالمندانی که آروغ ترش و ریفلاکس معده ندارند شیربرنج را به عنوان یک غذای کامل استفاده کنند .البته می توانند مقداری گل سرخ هم به آن اضافه کنند.

 

نشانه های مزاج سرد و خشک در افراد:

معمولاً به راحتی چاق نمی شوند پوست خشک و رنگ چهره کدری دارند، تیرگی و فرورفتگی زیر چشم داشته و آدم های بسیار دقیق و سخت گیر هستند. معمولا در فصل پاییز دچار تشدید بیماریهایی مثل بواسیر، ترک لب و تشدید خشکی پوست می شوند.

 

16 خرداد 1397

آئودی A8 5.5 دارای اولین پخت برنج در کنسول عقب است

 

Audi A8 5.5 ، مدل خاصی که منحصرا برای ژاپن تولید شده است

“Vorsprung durch Technik” به یک سطح کاملا جدید پیشرفت می کند
آئودی در سال ۲۰۱۴ خودروی پرچمدار خود را معرفی کرد، A8 در سال ۲۰۱۴ برای دستیابی به برتری بالایی از بازار خودرو وارد ژاپن شد. علاوه بر مدل A8 3.0 / 4.0، آئودی مدل “۵٫۵” را تنها در ژاپن محدود می کند.

برای پاسخگویی به خواسته های بالا مشتریان ما، آئودی A8 5.5 تلاش کرد تا مدل رضایت بخش تری را با استفاده از کلاس های جهانی، فن آوری های پیشرفته را هدف قرار دهد.

نام مدل ۵٫۵ از ۵ (پنج) GO و ۰٫۵ (نیمی) HAN الهام گرفته شده است که از اصطلاح گوهان آمده است، که به معنی برنج در ژاپن است.

به افتخار برنج خوردن فرهنگ ژاپن، آئودی A8 5.5 دارای اولین پخت برنج در کنسول عقب است.

 

16 خرداد 1397

پخت برنج و دانستن تمام فوت و فن های پخت آن

وقتی یک خانم خانه می تواند ادعا کند یک کدبانو و آشپز واقعی است که بتواند برنج را به اصطلاح خوب دربیاورد. پختن پلویی با کیفیت خوب، پایه آشپزی ایرانی است. پس اولین چیزی که بهتر است در آشپزی یاد بگیرید، روش صحیح پخت برنج و دانستن تمام فوت و فن های پخت آن است.

۱۰ مرحله تهیه پلوی آبکشی

۱٫ برای پخت برنج، اولین مرحله خیساندن آن است. برنج را بعد از پاک کردن، با آب ولرم بدون این که مدام چنگ بزنید، آنقدر بشویید که آب روی برنج شفاف شود.

۲٫ برنج را داخل کاسه یا لگن ریخته و روی آن آب گرم، نه آب داغ بریزید؛ آب باید تقریبا ۴ بند انگشت بالاتر از سطح برنج داخل کاسه یا لگن باشد.

۳٫ به آب برنج نمک اضافه کنید. اگر می خواهید آن را آبکش کنید، لازم نیست نگران مقدار نمک باشید، چرا که بعد از آبکشی می توانید با ریختن آب، نمک اضافی آن را بگیرید ولی اگر می خواهید برنج را به صورت کته بپزید، نمک آن را به اندازه بریزید یعنی آب برنج نه شور باشد و نه بی نمک. برای خیس خوردن برنج حداقل ۳ تا ۴ ساعت زمان لازم است.

۴٫ بعد از این مدت برای پخت برنج آبکشی، قابلمه موردنظر را انتخاب کرده و دوسوم آن را آب بریزید. در قابلمه را بگذارید و آن را روی شعله زیاد اجاق بگذارید تا آب به جوش آید. زمانی که آب به جوش آمد آب برنج را خالی کرده و در قابلمه حاوی آب در حال جوش بریزید و صبر کنید تا داخل آب جوش بپزد.

۵٫ برای آنکه از زمان آبکش کردن برنج مطمئن شوید، یک دانه برنج در حال جوش را بردارید و بین دو انگشتتان له کنید یا داخل دهانتان بگذارید. مغز دانه برنج نباید سفت، زبر و خشک باشد.
یکی دیگر از نشانه های آبکش کردن برنج این است که در این مرحله مقداری از دانه های برنج در حال جوش، روی آب قرار می گیرند. فقط مراقب باشید برنج را به امان خدا ول نکنید چون ممکن است به راحتی وا برود.

۶٫ وقتی از پخت برنج مطمئن شدید، آن را داخل آبکش ریخته و روی آن آب ولرم بریزید تا هم نمک اضافه برنج گرفته شود و هم کمی از حرارت بیفتد.

۷٫ برای دم کردن برنج ابتدا قابلمه مناسبی آماده کرده و داخل آن مقداری روغن بریزید، به اندازه ای که کف قابلمه چرب شود. قابلمه را روی شعله اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. سپس آن را از روی اجاق بردارید و کف قابلمه را با نان، حلقه های سیب زمینی یا هر ماده دیگر مورد نظر برای ته دیگ بپوشانید.

۸٫ بعد از اینکه ته دیگ را با سیب زمینی، نان یا هر چیز دیگری پوشش دادید، برنج داخل آبکش را با کفگیر بزرگ داخل قابلمه بریزید به طوری که برنج به صورت کوه داخل قابلمه قرار گیرد و به دیواره های قابلمه نچسبد.

۹٫ بعد از اینکه کل برنج را در قابلمه ریختید، در کاسه دیگری مخلوط روغن و آب را روی اجاق داغ کرده و روی برنج بریزید، سپس در قابلمه را ببندید؛ در این مرحله شعله اجاق باید زیاد باشد. البته قبل از اینکه در قابلمه را بگذارید با دسته کفگیر داخل برنج چند سوراخ ایجاد کنید.

۱۰٫ بعد از قرار دادن دم کنی، وقتی صدای جزجز به گوشتان خورد و از قابلمه کمی بخار بیرون زد، دم کنی را بگذارید و شعله را کم کرده و بگذارید برنج دم بکشد. معمولا برای دم کشیدن پلوی ساده همراه با ته دیگ نان یا سیب زمینی یک ساعت و نیم زمان لازم است.

فوریت های پخت برنج

اگر برنجتان شور شد
• اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.
• اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.
• اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

اگر برنج تان ته گرفت
• به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.
• با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد
• روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.
• مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.
• خورش را خوش نمک تر بپزید.

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد
• موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.
• قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.
• هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.
• موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود
• به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

نکات لازم برای آبکش و دم کردن
• موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.
• هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود
برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

12 خرداد 1397

برنج دیابتی ها کته باشد یا آبکش؟

یک متخصص تغذیه گفت :نوع تغذیه در کنترل دیابت نقش اساسی دارد تا جایی که بی توجهی به تغذیه ، تمام تلاش پزشکان را از بین می برد . وی با اشاره به اینکه بیشتر افراد دیابتی بر این باورند که غذایشان باید از افراد خانواده جدا باشد، تاکید کرد:این روش بسیار نادرست است؛ چرا که افراد دیابتی می توانند هر نوع غذایی بخورند، اما مقدار و نحوه مصرف آن مهم است .
تنها چیزی که در بیماران دیابتی باید کنترل شود، مصرف کربوهیدرات است. همچنین رژیم غذایی در این بیماران هرگز به معنای نخوردن غذا نیست بلکه به معنای کنترل میزان مواد غذایی است .
این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه بیماران دیابتی باید مصرف سبزیجات تازه را افزایش دهند، تصریح کرد:کاهش مصرف قندهای ساده مانند خرما، کشمش، قند، شکر و چربی های اشباع و کلسترول به بهبود وضعیت بیماران کمک می کند. برخی تصور می کنند خرما و کشمش فاقد قند است، اما باید بدانند این مواد غذایی هم حاوی قند بوده و موجب افزایش میزان قند خون می شوند .

در بیماران دیابتی دانستن این نکته که کدام مواد غذایی به چه میزان قند خون را بالا می برند، به کنترل قندخون آنها کمک شایانی می کند. به عنوان مثال در میان انواع نان ، نان سنگک سبوس دار دارای قند کمتری بوده و مصرف آن برای بیماران توصیه می شود .
وی مصرف حبوبات را برای بیماران دیابتی مفید دانست و گفت:برنج نیز در محدوده غذایی نان و غلات جای می گیرد و قسمت عمده آن را کربوهیدرات ها تشکیل می دهند .
این کارشناس تغذیه در ادامه گفت:میزان مصرف برنج در افراد دیابتی باید کنترل شود و نکته دیگری که حائز اهمیت است، نحوه مصرف مواد غذایی بوده؛ به طوریکه برنج کته در مقایسه با برنج آبکش شده دارای قند کمتری است .
دم کرده ماکارونی نسبت به مصرف آبکش شده آن از قند کمتری برخوردار است. همچنین سیب زمینی جزو سبزیجات نشاسته ای بوده و نشاسته قندی است که در گیاهان ذخیره می شود .
کاوه ای با بیان اینکه مصرف دارچین در کاهش قندخون موثر است، گفت:البته زمان مصرف آن بسیار مهم است. همچنین در مورد نحوه و میزان مصرف دارچین باید با پزشک معالج مشورت کنید. علاوه بر نقش مهم تغذیه در بیماران دیابتی، نباید از فواید فعالیت بدنی منظم و پیاده روی در کاهش و کنترل وزن و قندخون غافل شد. بیماران دیابتی باید غذاها را به صورت آب پز مصرف کرده، وزن خود را کنترل کنند و مصرف غذاهای دریایی را فراموش نکنند .
وی با تاکید براینکه بیماران باید روزانه به طور متوسط دو واحد میوه مصرف کنند، تصریح کرد:باید توجه داشته باشند که مصرف بیش از دو واحد میوه نیز زیان رسان است .

 

30 اردیبهشت 1397

شیر برنج برای طول عمر و زیبایی پوست مفید است

یکی از مهم ترین مسائل روزمره زندگی انسان استفاده از انواع غذاها برای رفع گرسنگی و ادامه حیات است در گذشته های نه چندان دور مردم نسبت به غذاهای مصرفی روزانه خود اطلاعات زیادی داشتند و می‌دانستند که چه باید مصرف کنند و چگونه طبخ کنند و چه موادغذایی برای بدنشان مفید است.

شیر یکی از بهترین ماده غذایی است البته شیر تازه دوشیده شده گاو جوان که طعم و بوی بد نداشته باشد مصرف شیر در افراد گرم مزاج مانع غلبه خون است و محرک نیروی جنسی و اشتهاآور و چاق کننده است.

به گفته کردافشاری استاد دانشکده طب سنتی شیر برای افراد دارای مزاج صفراوی و خشک مفید است و برای اعصاب و افرادی که دارای معده های ضعیف و سردمزاجان مضر است البته مصرف شیر همراه با برنج به صورت فرنی یا شیر برنج برای طول عمر و زیبایی پوست مفید است.

مصرف شیر همراه با خرما و گردو برای چاق کردن و تقویت نیروی جنسی مفید است همچنین مصرف شیر هنگام صبح و ناشتا و بدون مصلح موجب بسته شدن در معده می‌شود در نتیجه لرز، غش ایجاد می‌شود و درمان آن می‌تواند استفراغ کردن باشد.

زیاد خوردن شیر یعنی بیش از ۷۰۰ تا ۱۴۰۰ گرم در روز موجب بروز سنگ کلیه، مثانه، تب و خارش می‌شود. طبع شیر پاستوریزه سرد و تربوده که مصرف آن با عسل و گلاب بی‌ضرر می‌کند همچنین شیر محلی تازه نیز دارای طبیعت گرم و تر است که مصرف آن با گلاب و عسل آن را بی‌ضرر می‌کند.

طرز صحیح جوشاندن شیر:

این است که به میزان یک چهارم شیر آب اضافه کرده، سپس در حرارت ملایم می‌جوشانند تا آب اضافه تبخیر شود. این روش جوشاندن برای بی ضرر کردن شیرهای پاستوریزه در بازار است چرا شیر محلی تازه در دسترس همگان قرار ندارد و قرار گرفتن شیر در دمای پایین زیر صفر خود موجب سرد تر شدن طبع شیر می‌شود و مشکلات ناشی از مصرف شیر را در افراد بیشتر می‌کند و چنین روش جوشاندن تا حدی از ضررهای مصرف شیر می‌کاهد.

 

29 اردیبهشت 1397

بهترین روش پخت برنج برای حفظ بیشتر ارزش تغذیه ای آن چه روشی است؟

معمولا دو روش پخت اصلی برای برنج وجود دارد؛ کته یا دمی کردن برنج و آبکش کردن آن. زمانی که شما می خواهید برنج را آبکش کنید، آن را برای چند ساعت خیس می کنید. سپس آب آن را دور می ریزید، برنج را می جوشانید و پیش از دم، دوباره آب حاصل از جوش برنج را دور می ریزید. این در حالی است که در روش پخت دمی یا کته، برنج در آب خودش می جوشد و پخته می شود. به طور حتم، طبخ برنج با روش دمی یا کته، هم باعث حفظ ارزش تغذیه ای، املاح و ویتامین های برنج می شود و هم طعم نهایی برنجی که با این روش آماده می شود، بسیار بهتر خواهد بود. شستشوی بیشتر و آبکش کردن و دور ریختن آب برنج، باعث از دست رفتن حجم بالایی از ویتامین ها و املاح برنج خواهد شد.

در این مطلب به آموزش صحیح پخت برنج می پردازیم و آن را در سه مرحله توضیح می دهیم.

پخت برنج از اساسی ترین معیارهای یک آشپز خوب در فرهنگ ایرانیست. پخت برنج یکدستی که نه شل باشد و نه سفت، از دغدغه های هر آشپزی می باشد. در این مطلب و در سه مرحله به شما یاد می دهیم که چگونه یک برنج عالی طبخ کنید.

پخت برنج یکی از وظایف اولیه هر آشپزی می باشد و هنوز که هنوزه بسیاری از آشپز های حرفه ای را نیز به چالش می کشد. هدف، پخت برنجیست که نتیجه آن، برنج های بسیار نرم و قد کشیده شده است، هر یک از دانه ها به صورت مجزا بوده و خمیر یا اصطلاحا شفته نشده باشند. در صورتی که با رازهای پخت برنج آشنا شوید، این کار برای شما غیر ممکن نخواهد بود. از مقدار آب کافی استفاده کنید، حرارت را به آرامی به برنج منتقل کنید، از دری که کاملا بر روی ظرف کیپ شده است استفاده کنید و در انتها نیز به برنج اجازه خنک شدن بدهید. همزمان با قرار دادن برنج بر روی گرما، رطوبت در درون قابلمه گسترده شده و باعث شکل دهی به برنج در حال طبخ می شود. انتخاب برنج مناسب و خرید برنج از مراکز معتبر نیز جز اولین نکات در طبخ این غذا محسوب می شود.

مرحله یک: شستشوی برنج و خیس دادن آن

ابتدا نسبت به شستشوی برنج می بایست اقدام کرد. این کار به دو دلیل انجام می شود:

در هنگام کندن پوست برنج و انتقال آن از یک مکان به مکان دیگر، گرد و خاک بر روی برنج می نشیند و شستشوی برنج، این گرد و خاک را از بین می برد.

شستن برنج، نشاسته سطحی برنج را پاک می کند و موجب میشود که در هنگام دم کشیدن، برنج چسبندگی کمتری داشته باشد.

در بسیاری از مواقع می توانید برنج را بدون خیس دادن آن، طبخ کنید. اما مخصوصا برای برنج های قدیمی تر پیشنهاد می گردد که حداقل به مدت ۳۰ دقیق برنج را خیس دهید. این کار موجب میشود که شکنندگی برنج کاهش یابد و برنج طبخ شده قد بلندتری داشته باشد. در مورد برنج های فریدونکنار خیس دادن برنج صد در صد پیشنهاد می شود. این کار همچنین موجب سفید تر شدن برنج پخت شده نیز می گردد.

مرحله دوم: دم کردن برنج

برای پخت برنج روش های بسیاری وجود دارد، اما پختی که برای برنج های فریدونکنار و اصولا برنج های ایرانی پیشنهاد می شود روش جذب آب توسط برنج است. در این روش، برنج خیس داده شده در مقداری از آب جوشانده شده و پس از جذب آب توسط برنج، در برنج به همراه دم کنی گذاشته شده و منتظر می مانیم تا بخار به دام افتاده در قابلمه، فرایند طبخ را تکمیل کند.

کلید اصلی این نوع طبخ مقدار آبیست که به برنج اضافه می کنیم و حرارتیست که به آن میدهیم است. معمولا یک تا یک و نیم برابر کاسه ای که برنج ریخته ایم می توانیم آب به قابلمه اضافه کنیم. اما مقدار دقیق آب به آزمایش شما نیز وابسته است، چرا که آب در شهر های مختلف دارای دما و سرعت تبخیر متفاوتیست. برنج های قهوه ای به مقدار آب بیشتر و برنج های کوتاه تر به آب کمتری نیازمندند. توجه داشته باشید که آب بیشتر موجب نرم تر شدن و قد کشیده تر شدن برنج می شود و برای خورشت های ایرانی مناسب تر است. آب کمتر موجب سفت تر یا اصطلاحا کال تر شدن برنج می شود و برای سالادهای برنج مناسب است.

نکته مهم دیگر در این مرحله انتخاب قابلمه مناسب است که موجب سوختن قسمت انتهایی یا ته دیگ برنج نشود. همچنین در قابلمه نیز مهم است و در صورتی که قابلمه شما سوراخ بزرگی دارد و یا محکم جا نمیرود، میتوانید از یک دم کنی استفاده کنید تا بخار در قابلمه به دام بیفتد.

مرحله سوم: استراحت دادن به برنج پخته شده

معمولا بعد از ۱۰ دقیقه آب برنج تمام می شود و بعد از گذاشتن دم کنی نیز نیاز است که ۲۰ تا ۳۰ دقیقه برنج با حرارت کم بر روی اجاق قرار داشته باشد. اگر بعد از گذشت این زمان و خاموش کردن اجاق، در برنج را به یکباره بردارید، متوجه می شوید که سر برنج بسیار عالیست، اما ته آن کمی خمیری و شل می باشد. برای جلوگیری از به وجود آمدن این حالت، بعد از خاموش کردن اجاق در برنج را بر ندارید و تقریبا ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بسته به حجم برنج، به آن استراحت دهید. این زمان به برنج این اجازه را می دهد که به واسطه بخار موجود در قابلمه شکل بهتری پیدا کند و برنج ته قابلمه با سر آن یک دست شود.

امیدواریم که به واسطه این راهنمای پخت برنج، غذاهای خوشمزه تری برای خود و خانواده تان آماده کنید.

 

21 اردیبهشت 1397

فواید و معایب برنج زرد نسبت به برنج سفید

برنج یکی از اصلی ترین و رسمی ترین مواد غذایی در سفره های ایرانی است. برنج ایران یکی از مرغوب ترین برنج ها در سراسر دنیا به حساب می آید. در این مطلب قصد داریم به بررسی فواید و معایب برنج زرد نسبت به برنج سفید بپردازیم.

فرایند تولید برنج های زرد چگونه است؟

فرایندی به نام پارابویلینگ در چرخه آماده سازی برنج وجود دارد. عمل پارابویلینگ برای بالا بردن ارزش تغذیه ای برنج، بیشتر در کشورهای هند، پاکستان و بنگلادش که برنج، قوت غالب مردم است، انجام می گیرد. در طول این فرایند که ما به آن «تولید برنج پیش پخته یا پیش پز» هم می گوییم، برنج را قبل از پوست گیری و جدا کردن شلتوک آن، کمی با آب جوش یا بخار آب، حرارت می دهند. در این صورت، برنج حالت پیش پز پیدا می کند. فرایند پارابویلینگ به انتقال بیشتر املاح و ویتامین ها که در پوسته و سبوس برنج به وفور یافت می شوند به داخل مغز برنج، کمک زیادی می کند و به همین دلیل ارزش تغذیه ای برنج های پیش پخته، به مراتب بیشتر از برنج های سفید و پولیش شده است.

علت زرد بودن رنگ این برنج ها چیست؟

رنگ سبوس برنج، قرمز مایل به قهوه ای است و در طول فرایند پارابویلینگ، خشک کردن و پوست گیری، مقداری از این رنگ به مغز برنج منتقل می شود و رنگ محصول نهایی را زرد و گاهی هم قهوه ای می کند.

پس می توان گفت برنج های زرد و قهوه ای، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. درست است؟

بله. زرد یا قهوه ای شدن رنگ برنج به روش پارابویلینگ آن بستگی دارد. یعنی هرچه این فرایند کامل تر و طولانی تر باشد، رنگ برنج هم به سمت قهوه ای تیره تری خواهد رفت و ارزش تغذیه ای آن هم بیشتر خواهد شد.

مصرف برنج های زرد یا قهوه ای برای گروه های سنی و جنسی خاصی مانند بچه ها، سالمندان یا خانم های باردار ضرری ندارد؟

به هیچ وجه. تمام افراد در تمام گروه های سنی و جنسی می توانند بدون دغدغه، برنج های زرد یا قهوه ای را در برنامه غذایی خود داشته باشند و با این کار، ارزش تغذیه ای وعده غذایی خود را بالاتر ببرند و ویتامین ها و املاح بیشتری هم با خوردن یک بشقاب برنج به بدنشان برسانند.

آقای دکتر! معمولا برنج های خارجی و وارداتی در مقایسه با برنج های ایرانی، عطر و طعم خوبی ندارند. آیا برنج هایی با عطر و طعم بهتر، ارزش تغذیه ای بالاتری هم دارند؟

نه، از نظر ارزش تغذیه ای و وجود پروتئین، نشاسته، ویتامین ها و املاح مختلف، تفاوت چندانی بین برنج های سفید پولیش شده وجود ندارد. یعنی ارزش تغذیه ای برنج های سفید ایرانی و خارجی تقریبا برابر است و تنها تفاوتی که بین آنها وجود دارد، در عطر و طعم آنهاست. درواقع، تفاوت در ارزش تغذیه ای بیشتر در مقایسه بین برنج های سفید با برنج های زرد و قهوه ای مطرح می شود و این تفاوت ها در میان انواع برنج های سفید چندان چشمگیر و قابل بحث نیست. متفاوت بودن عطر و طعم برنج های سفید هم به نوع و محل کاشت آنها بستگی دارد. از آنجا که ما ایرانی ها مرغوب ترین انواع برنج را در سراسر دنیا داریم و ذائقه خود را هم از کودکی به مصرف این محصولات خوش عطر و طعم عادت داده ایم، پذیرفتن طعم برنج های زرد و قهوه ای یا حتی برنج های سفید خارجی کمی برایمان مشکل است.

یعنی گران بودن برخی از انواع برنج های ایرانی مانند برنج طارم، هاشمی یا دم سیاه در مقایسه با انواع دیگر برنج های ایرانی، ربطی به بالاتر بودن ارزش تغذیه ای آنها ندارد؟

نه، برخی از انواع برنج ها به دلیل ماهیت و محل کاشت مناسب و مطلوبی که دارند، از عطر و طعم بسیار بهتری نسبت به سایر برنج ها برخوردار هستند. ضمن اینکه این برنج ها پخت بهتری هم دارند. یعنی بیشتر ری می کنند (ازدیاد حجم بیشتری دارند) و قد می کشند و پس از پخت هم، نرم تر و باب دندان تر می شوند. این برنج ها در اثر ماندن، حالت سفت و بیات به خود نمی گیرند و اگر برای دو یا سه وعده هم دوباره گرم و مصرف شوند، تقریبا به همان تازگی و نرمی وعده اول خواهند بود. به همین دلیل هم می توان گران تر بودن برخی از انواع برنج را به کیفیت بالاتر آنها نسبت داد و نه به ارزش تغذیه ای بیشترشان.

برخی افراد ادعا می کنند برنج های خارجی، پس از پخت هم سفت هستند و به خوبی هضم نمی شوند. آیا این ادعای درستی است؟

اگر هر نوع برنجی به خوبی پخته شود، مشکلی از نظر هضم و جذب آن در بدن به وجود نمی آید. چنین ادعاهایی در مورد انواع برنج خارجی، نوعی تلقین است، آن هم به دلیل اینکه ذائقه ما هنوز به خوردن این محصولات عادت نکرده است.

ما به عنوان مصرف کننده، می توانیم متوجه مشکلات احتمالی برنج های خارجی و وارداتی بشویم؟

نه، اگر برنج های وارداتی به انواع آلودگی های قارچی یا آلودگی به فلزات سنگین (مانند آرسنیک، سرب و جیوه) دچار باشند، تشخیص آن فقط با دستگاه ها و امکانات آزمایشگاهی مجهز و گران قیمت میسر خواهد بود. چنین تشخیصی به مهارت و امکانات فراوانی نیاز دارد و کار مصرف کننده عادی نیست. به همین دلیل طرفداران برنج های خارجی حتما باید محصولات با بسته بندی و دارای تاییدیه های بهداشتی از سوی وزارت بهداشت و اداره استاندارد کشور خودمان را خریداری کنند و دور خرید و مصرف برنج های خارجی فله ای را خط بکشند.

بهترین روش پخت برنج برای حفظ بیشتر ارزش تغذیه ای آن چه روشی است؟

معمولا دو روش پخت اصلی برای برنج وجود دارد؛ کته یا دمی کردن برنج و آبکش کردن آن. زمانی که شما می خواهید برنج را آبکش کنید، آن را برای چند ساعت خیس می کنید. سپس آب آن را دور می ریزید، برنج را می جوشانید و پیش از دم، دوباره آب حاصل از جوش برنج را دور می ریزید. این در حالی است که در روش پخت دمی یا کته، برنج در آب خودش می جوشد و پخته می شود. به طور حتم، طبخ برنج با روش دمی یا کته، هم باعث حفظ ارزش تغذیه ای، املاح و ویتامین های برنج می شود و هم طعم نهایی برنجی که با این روش آماده می شود، بسیار بهتر خواهد بود. شستشوی بیشتر و آبکش کردن و دور ریختن آب برنج، باعث از دست رفتن حجم بالایی از ویتامین ها و املاح برنج خواهد شد.